Arşiv

İstatistik

50 Milyon Mu? Şaka Olmalı

Hep söylemişimdir ''Dünyada tüm takımlar ekonomik anlamda eşit düzeye gelmedikçe Chelsea'nin eline su döken olmaz'' diye. Tabii bunu söylerken sportif başarı sağlaması yönünden değil de, transfer bazında ifade ettiğimi belirtmek isterim.

Chelsea'nin bu sezon başı Ramires ve Benayoun transferlerine toplamda 25 milyon sterlin harcamıştı. Baktığımızda bu Abramoviç adına gayet cuzi bir rakam. Devre arasına gelindiğinde bildiğimiz gibi Torres 50, David Luiz ise 26 milyon sterlin karşılığında takıma dahil edildi.

Günümüz koşulları göz önüne alındığında, özellikle devre arasında bu gibi transferlerin gerçekleşme olasılığı pek yoktur. Ya klüp kadrosunda sakatlık, form gibi nedenlerden dolayı oyuncudan istediği performansı alamaz ve başka bir oyuncuya yönelir, ya da klüp ekonomik olarak zor durumda olduğu için gelecek fantastik tekliflere evet der. Bu iki durum da Chelsea ve Liverpool arasındaki bağlantıyı sağlar sanırım.

Transfer Avrupa'da oldukça ses getirdi. Barcelona'nın futbol direktörü Raul Sanllehi ''Bu ortamda Torres'e o fiyatı kesinlikle vermezdik. Bu şaka olmalı'' demiş. Barcelona'nın da son 1-2 sezondur transferde ekonomik açıdan kulübü sekteye uğratmayacak isimler kadroya dahil ediyor. Bunda ekonomik krizin de etkisi büyük tabii ki.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yazı hakkında herhangi bir görüş belirtmek isterseniz aşağıdaki bölümü kullanabilirsiniz. Unutmayın ki, yazılan her şey yazar tarafından okunup dikkate alınacaktır.

İzleyiciler