Arşiv

İstatistik

Küçük İskender

20 yaşıma geldim, hayatımda bir kere blog yazmışlığım yoktur. Blog yazmaya neden "Küçük İskender" konusuyla başladın derseniz eğer, demeyin bence. Bi nedeni yok çünkü :)

Son günlerde "facebook"ta popüler isimlerin başında geliyor Küçük İskender. Ancak, kendisine sorsak bu şekilde tanınmak ister miydiniz diye, cevabı kesinlikle "hayır" olurdu. Yeraltı edebiyatının içinde önemli bir yeri var Küçük İskender'in. Bu da popülarist bir insan olmadığını gösterir.

Kimi insana göre yazdıkları boş, kimisine göre korku verici, kimisine göre de mükemmel. Buraya kadar yazdıklarım genel bilgilerdi. Şimdi kendi düşüncelerim üstüne eğileyim.
Yazmış olduğu bazı şiirler beni gerçekten etkilemiş olsa da bunun iki katı da boş şiirleri olduğunu söyleyebilirim. Mesela "kalbin kaç odalı bilemem ama bana düşe düşe tuvalet düştü hayatıma sıçtın" cümlesi bir edebiyatçının ağzından değil de sokakta gördüğünüz her 5 insanın 4ünden çıkabilecek bişey. Küçük İskender'in son günlerde bu kadar popüler olmasının sebeplerinden biri de basit şeyler yazması görüldüğü gibi. Anlamak için araştırma yapmaya veya derin anlamlar aramaya gerek yok. Oku ve geç. Tek bir cümle üstünden vurmayalım adama :) şiirlerinin %90 ında benzetmelere yer verir. Bunda hiçbir sorun yok fakat benim takıldığım nokta şiirlerinde elektrik ve su faturalarının geçmesi. "Su faturasını ödememiş gözlerin. O yüzden ağlayamıyorsun..." Derin bir manası olmayan, basit dizeler bunlar. Oysa şiir dediğin ustalık ister, beceri ister, kelimelerle oyun oynamaktır şiir.

K.iskender'in yazmış olduğu cümlelerdeki oyun sadece, birbiriyle zıt anlamlarda olan kelimeleri kullanıp tezatlık yaratmak.

Son olarak değinmek istediğim şey, eşcinsel olması. Türk insanının daha aşamadığı bir nokta olduğu için yazmak istedim bunu da. Adamın yazdıklarını okumadan "aa eşcinsel o, okunmaz" tarzı yaklaşımda bulunduğu için insanımız, böyle şeyler söyleyen varsa çevrenizde, bir iki şiirini okutmaya çalışın ki adam hakkında fikri olsun biraz.
Category: 2 yorum

2 yorum:

Surrealist Adam dedi ki...

İlk mesaj benden olsun bakalım :) Konu seçimi çok mantıklı bence. Zaten spor ağırlıklı bir blog bu tür edebi metinleri görmekten büyük haz duyuyor insan. Biraz edebiyat, tadında eleştiri.. Olmuş bu.. :)

TekilaSisesi dedi ki...

teşekkür ettim. fark etmen iyi olmuş hep spor yazıları var ya :)
biraz havadan sudan, biraz aşktan, biraz şiirden bahsetmek gerek :)

Yorum Gönder

Yazı hakkında herhangi bir görüş belirtmek isterseniz aşağıdaki bölümü kullanabilirsiniz. Unutmayın ki, yazılan her şey yazar tarafından okunup dikkate alınacaktır.

İzleyiciler