Arşiv

İstatistik

Demirspor'un Tutamadığı: İbrahim Selen

1991 jenerasyonu da dönemini yavaş yavaş kapattıktan sonra altyapıdan umudumu kesmiştim. En çok umut bağladığımız gençler birer birer, bilinçsizce gelişme kaydetmeleri imkansız kulüplere kiralandılar, bazıları bonservisiyle 2. Lig ekiplerine yollandı. Ali Yavaş'ın ayrılma sebebi de buydu. ''Altyapıya fazla önem vermiyorlar'' dedi ve gitti. Haklıydı bir bakıma. Fakat şu da var ki; bu oyuncular Miniminik'ten itibaren futbolun taktik/teknik yönlerinden bihaber olarak A Takım'a geliyorlar. Belki de hocaların verdiği direktifleri alacak mentaliteye sahip değiller. Bunun olacağına imkan vermiyorum açıkcası. Avrupalı büyüme hormonu çalışmayan çocuğa 200-300 bin Euro neyse veriyor ve futbolun Allah'ına kadar her şeyini öğretiyor. Demek ki, bir yerde hata yapıyoruz ve bunu bile bile yapmaya devam ediyoruz.

Neyse gelelim asıl konuya. İbrahim Selen. 1993 Adana doğumlu. Futbola amatör olarak Adana Demirspor'da başlamış. Babası aynı kulüpte masör olarak görev yapıyor. Çok sağlam bir Baba-oğul ilişkisi var. Profesyonel olarak ilk maçına geçtiğimiz sezon Vanspor karşısında çıkmış. O maçta da golünü atarak, babasının ve teknik heyetin yüzünü güldürmüş.

Sonrasında ise işler biraz karışık. Devreye Galatasaray girmiş. Bunu duyan baba Abdullah Selen kulübün eski başkanı Yücel'den kolaylık sağlamasını istemiş. İşte film burda kopuyor. Bu olaydan haberi olan kulübün şu anki başkanı Bekir Çınar oyuncu için Galatasaray'dan ne herhangi bir yetiştirme bedeli, ne de bonservis bedeli istemiş.

Demirspor taraftarı bu olay yüzünden biraz kırgın, biraz da sinirli. Onca yıldır emek vererek yetiştirdikleri böylesine potansiyeli olan bir futbolcuyu, tek kuruş para almadan kaybetmek üzüntü verici olsa gerek.

Galatasaray için hayırlı olmasını diliyoruz. Bu arada A2 Takımı ile ilk karşılaşmasını Hollanda kampında ETS Eindhoven karşısında çıkmış ve 2 gol birden atmış. Benim gözümde Semih Kaya'nın transferine benzeyen bir hikayesi var. Sonu benzemesin diyelim...

0 yorum:

Yorum Gönder

Yazı hakkında herhangi bir görüş belirtmek isterseniz aşağıdaki bölümü kullanabilirsiniz. Unutmayın ki, yazılan her şey yazar tarafından okunup dikkate alınacaktır.

İzleyiciler