Arşiv

İstatistik

Spor Akademileri & Sinan Osmanoğlu

Yorucu bir süreç... Miniminik, 9, 10, 11.. yaş altı olarak başlayan bu uzun yol A Takım'a kadar gidiyor. Bu kadar zorlu bir süreçte oyuncuların mental ve fiziki açıdan kendilerini koruyabilmeleri oldukça güç. Ailevi açıdan yaşadan sıkıntılar, futbolun bir iş olarak görülmemesi, yaşam kaygısı, işin işinden çıkılmaz bir hâl aldırıyor. Bir de oyuncuların hem eğitim hem de futbolunu sürdürebilme hayalleri olabiliyor. ''Bunun ne gibi sıkıntısı olabilir'' diye düşünen arkadaşlar olabilir, açıklıyorum.

Sinan Osmanoğlu Galatasaray'ın hemen hemen bütün alt yaş kategorilerinde forma giymiş, uzun boyuna rağmen rakibine birebirde fazla şans tanımayan, fizik gücü yüksek, tekmeye kafa sokabilecek yüreğe sahip bir futbolcu. 2008-2009 sezonunda ilk kez Skibbe tarafından hazırlık kampına çağrıldı. A2 maçlarını takip edenler, kendisini çok iyi tanıyacaklardır. Spikerin ''Dev Kule'' yakıştırmasını duyar gibiyim. Boyuna rağmen enteresan bir oyun kurma yeteneği var. Topla fazla oynamayı sevmiyor ama elinden gelse defanstan başlayıp forvete kadar oyuncuları dize dize gidecek.

Bu sezon Rijkaard tarafından hazırlık kampına çağrıldı. Bunda A2 maçlarında onu izleyen ve olumlu rapor veren Neeskens'in önemli rolü vardır. Fakat okuduğu üniversiteden izin alamadığı için kampa katılamadı. Üniversite, kendisinin kampa katılması halinde bursunun kesileceğini söylemiş. Ayrıca geçtiğimiz aylar üniversite olarak Avrupa Şampiyonası'na katılacaklardı, o konuda bir bilgim yok.

Spor Akademileri birçok genç için, özellikle futbolcu olanların eğitimini sürderebilmesi açısından önemli bir dayanak. Fakat oyunculara bu kadar kısıtlama getirmeleri doğru mudur? Sonuçta profesyonel bir yaşam sürüyorlar ve bir kulübe mensuplar. Üniversite Takımı'nda oynasın, hatta üniversite bunu zorlatabilir de. Fakat Galatasaray gibi Türkiye'nin en iyi altyapısına sahip diye lanse edilen bir takımın oyuncusunu, adı geçen üniversiteler hangi hakla hazırlık kampına gitmesini yasaklıyor? Anlamış değilim.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yazı hakkında herhangi bir görüş belirtmek isterseniz aşağıdaki bölümü kullanabilirsiniz. Unutmayın ki, yazılan her şey yazar tarafından okunup dikkate alınacaktır.

İzleyiciler