Arşiv

İstatistik

Üçlük Yarışmasına Katılacaklar Belli Oldu

19-21 Şubat haftasonu sırasında gerçekleşecek All-Star etkinliklerinden Cumartesi günü yapılacak olan Üçlük Yarışması'nın katılımcıları belirlendi. Liste şöyle:

Kevin Durant(%34.7 üçlük yüzdesi)
Paul Pierce(%40.1 üçlük yüzdesi)
Ray Allen(%46.2 üçlük yüzdesi)
Daniel Gibson(%43.9 üçlük yüzdesi)
James Jones(%42.7 üçlük yüzdesi)
Dorell Wright(%40.9 üçlük yüzdesi)

Son şampiyon Pierce ünvanını korumak için sahne alacakken; tüm zamanların en iyi şutörlerinden biri olan, aynı zamanda da 2001 yılı şampiyonu takım arkadaşı Ray Allen yarışmayı 2. kere kazanmaya çalışacak. Süperstar kontenjanından Kevin Durant yer alıyor, diğer üçlü ise ortalama bilgi düzeyine sahip bir NBA takipçisinin tanıma olasılığının az olduğu isimler. Cavaliers'lı Daniel Gibson, takımının berbat durumuna rağmen fena bir sezon geçirmiyor. Gibson'la ilgili ilginç bir istatistik ise toplam saha içi şut isabeti yüzdesinin üçlük yüzdesinden düşük olması. James Jones Miami Heat'in ceza şutörü olma görevini başarıyla sürdürürken, Dorell Wright ise Golden State Warriors'la 6 yıllık NBA kariyerinin en iyi dönemini geçiriyor. Oyuncuların bu sezonki üçlük isabet oranlarını yazdım, ancak yarışma ile maç birbirinden çok farklı. Yarışmada 5 farklı istasyonda istasyon başına 5 topu bir dakika içinde elinden çıkarmak gerekiyor, ve bu yüzden hızlı bir şekilde şut atan Ray Allen diğerlerine göre daha avantajlı. Ancak Paul Pierce'in yavaş şut stiliyle geçen sezon şampiyon olduğunu düşünürsek, işin sonunda o an ne kadar iyi atabildiğin farkı yaratıyor. Bu kadar iyi şutörlerin hangisinin daha iyi bir gününde olacağını önceden bilmek çok zor, o yüzden bu yarışma smaç yarışmasına göre çok daha az doğru tahmin edilebilen bir yarışma. Bakalım Cumartesi akşamı(Bize göre Pazar sabahı) fotoğrafta Pierce'ın tuttuğu kupayı kim kaldıracak.
Category: 0 yorum

0 yorum:

Yorum Gönder

Yazı hakkında herhangi bir görüş belirtmek isterseniz aşağıdaki bölümü kullanabilirsiniz. Unutmayın ki, yazılan her şey yazar tarafından okunup dikkate alınacaktır.

İzleyiciler