Arşiv

İstatistik

Frank Arnesen

Chelsea'de Torres transferinin gölgesi altında kalmış gibi gözükse de aslında kulübün çok mühim bir üyesi istifasını verdi. Sezon sonu itibariyle kesin olarak yollarını ayıracak.

Frank Arnesen'den kısaca bahsetmek gerekirse; 1956 doğumlu.. Avrupa'da Ajax, Valencia, Anderlecht ve PSV gibi takımlarda oynamış. 1977, 1979, 1980'de Ajax ile Hollanda ligini kaldırmış. Aynı kupayı 1986, 1987, 1988'de bu kez PSV ile yakalamayı başarmış. 1988'de ayrıca Avrupa Kupası'nın PSV ile kazanmıştır. 1991 Ve 1993 arasında PSV'de Bobby Robson'ın yardımcılığını yaptı ve Ronaldo'yu keşfeden adam olarak bilinir. Aynı şekilde Stam, Nistelroy, Robben kendi bulduğu ve yetiştirdiği oyunculardandır. 2004 Mayıs'ta Tottenham'la anlaşıyor ve bir sezon sonra Chelsea'ye adım atıyor. Salomon Kalou ve Obi Mikel kendisinin bizzat izlediği ve alınması için direktif verdiği oyunculardandır.

Bu denli üst düzey oyuncuları kadroya katmak Chelsea gibi bir kulüp için çok zor olmasa gerek ancak bir yandan da altyapıdan takviye yapmak günümüz futbolunda şart konumunda. Arnesen bu noktada Chelsea'nin kilit adamıydı.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yazı hakkında herhangi bir görüş belirtmek isterseniz aşağıdaki bölümü kullanabilirsiniz. Unutmayın ki, yazılan her şey yazar tarafından okunup dikkate alınacaktır.

İzleyiciler