Arşiv

İstatistik

Avrupa Yolcusu Kalmasın..! || Luis Suarez

Bu sezon, kulüp ve milli takım formalarıyla çıktığı 61 maçta 55 gol atarak, ne kadar formda olduğunu gösterdi.

Ajax, oyuncuyu Dünya Kupası'ndan önce satmayı düşünmüyordu ve haklı da çıktılar. Dünya Kupası'ndaki performansıyla Avrupa'nın dev kulüplerini peşine taktı.

Ajax için gerçek şu ki, ''Kaliteli oyuncu'' yaratmak zor değil. Klass-Jan Huntelaar ve Thomas Vermealen gibi gelecek vaad eden oyuncuları yüksek bedellerle satmalarına rağmen halâ üst seviyede oynayacak yetenekli oyunculara sahipler. Zaten bu sayede Avrupa'nın kalbürüstü kulüpleri arasında yerlerini koruyorlar.

Groningen'den 7,5 Milyon Euro'ya alındığında onun üst düzey bir futbolcu olacağı biliniyordu. Hatta o dönem Huntelaar'ın satılması gündemdeydi ve onun boşluğunu doldurmak adına takıma katıldı diyebiliriz. Ajax formasıyla geçirdiği 4 sezonda attığı 98 gol Huntelaar'ın üstünde bir bitiricileğe sahip olduğunu tesillendirmek için yeterliydi.

Üst düzey başarıya ulaşmak için bazı özel yeteneklere sahip olmanız gerekir. Yeneteklerini fark etmekte zorlanmayan birçok Avrupa kulübü kendisini almak için Ajax'ın nabzını yokluyor.

2009 yılının Aralık ayında, Hollanda amatör takımlarından WHC'ye attığı 6 golle, bir anda Avrupa ve Dünya basınının gündem maddesi oldu. Hollanda Ligi'ni Türkiye veya Rusya Ligi'ne göre gol atma açısından daha kolay bulabilirsiniz. Fakat bu başarısını Dünya Kupası'nda ve Avrupa'da oynanan maçlarda da gösterdi ve o komple bir futbolcu.

Suarez gibi bir oyuncuya Barcelona, Manchester United ve Chelsea gibi üst düzey kulüplerin her daim ihtiyacı vardır. Hedef santrafor pozisyonunda günümüzde Dünya genelinde bir sıkıntı yaşanıyorken, hızı, fiziği ve tekniğiyle Avrupa pazarında fiyatını 2-3'e katlayabilir. Thierry Henry, Cristiano Ronaldo ve Joe Cole gibi kaleye hareketlenmeyi seven oyuncular için mükemmel bir seçim olacaktır.

23 yaşında olması ve futbol için olgunlaşması beklenirken bazen disiplinsizleriyle gündeme oturabiliyor. Takım arkadaşları kendisinden gol pası almamaktan şikayet ediyor. Attırmaktan çok atmaya konsantre olmasının sıkıntılarından biri de bu. Tabii ki ne kadar sıkıntı orası muamma. Sonuçta resmi olarak 55 gol atmış bir oyuncudan bahsediyoruz. Daha önce bu şekilde ün yapmış oyuncuların şu anda Avrupa'nın dev kulüplerinde forma giydiğinin de altını çizmekte fayda var. Hollanda Ligi, almaktan çok satmaya, ihrac etmeye sahip bir düşünceye sahip. Bu doğrultuda, bu tür oyuncuların çıkması oldukça normal.

Hollanda kanalı AT5'e Nisan ayında yaptığı açıklamada ''Ajax'ta kendimi mutlu hissediyorum fakat, şu an için sözleşme yenilemiş değilim. Burada kalmak hoşuma gidiyor'' demiş. Ajax, kendisini şu an satmak istese alacağı minimum bonservis bedeli 25 Milyon Euro. Kulübün geçmiş yıllarda pazarladığı oyunculara baktığımızda normal bir rakam gibi görünebilir fakat, diğer kulüplere kıyasla olağanüstü duruyor.

Bu seviyede kalabilecek mi, yoksa düşüşe mi girecek? Ajax kendisini yüklü bir bonservis bedeli dışında satmaya razı omuyor. Kendisi de Ajax'ta mutlu olduğunu belirtmişken, transferi olacakmış gibi durmuyor. Avrupalı'nın işi gene de belli olmaz. Transferin son gününde verir 30-35 alır, fakat Ajax taraftarının vereceği tepki ne olur, orası bilinmez...

0 yorum:

Yorum Gönder

Yazı hakkında herhangi bir görüş belirtmek isterseniz aşağıdaki bölümü kullanabilirsiniz. Unutmayın ki, yazılan her şey yazar tarafından okunup dikkate alınacaktır.

İzleyiciler