Arşiv

İstatistik

Yeni Xavi || Thiago Alcantara

1991 yılında, İtalya'nın Bari kentinde dünyaya geldi. Kendisi, Brezilyalı futbolcu Mazinho'nun oğlu. Futbol yeteneği olarak üst düzey bir oyuncu olduğunu gören Barcelona scoutları kendisinin bir an önce takıma kazandırılması doğrultusunda talimat verdiler. Böylece 2004 yılında Barcelona ile 2011 yılına kadar sözleşme imzaladı.

2008 Uefa 17 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası'nda, harika performans sergileyen İspanya takımının en önemli oyuncularından biriydi. Ortaya koyduğu performans 2 yıl sonra yapılacak turnuvada daha iyi bir Thiago izleyeceğimizin garantisini veriyordu.

Bu sene Fransa'da yapılan U-19 Şampiyonası'nda Dani Pacheco, Sergio Canales, Rodrigo Moreno ile beraber takımının final oynamasında katkıda bulunan en etkili isimlerden biriydi. Şu futboluyla fizik ve mental olarak Xavi'nin yedeği olabilecek seviyede.

Boyu 1.74 cm ve fiziği yaşına göre çok iyi. Takımını zor durumda kaldığında tereddüt etmeden sorumluluk almaya yeltenebiliyor.

Oyuncuyu bu kadar överken, bunların bir günde oluştumadığı, planlı ve programlı bir şekilde yürütülerek oyuncular bu seviyelere geldiklerininin de altını çizelim.

İspanya'da oyuncular 18 yaşından önce resmi maçlarda forma giyemiyor. Bu nedenle Pique, Fabregas, Pacheco ve Merida çocuk yaşta İngiltere'ye transfer olmuştu. Turnuvada gösterdiği performansla Manchester ve Chelsea'yi peşine taktı. Daha önceki hatalarından ders alan Barcelona ise oyuncunu sözleşmesini 2 yıl daha uzattı ve 30 Milyon Euro serbest kalma maddesi ekledi. Ayrıca bu sezon İngiltere Futbol Federasyonu aldığı kararla, oyuncuların en azından bu yaşlarda transfer olmasını zorlaştırdı.

Kişilik olarak çok çalışkan ve mütevazi. En son yaptığı anlaşma hakkında ''Kulübüm bana güvendiği için çok mutluyum. Umuyorum ki, A Takım seviyesine çıkar ve büyük işler yaparım. Şimdi bir hayalim kaldı; Harika bir futbolcu olmak...'' demiş.

Şu ana kadar üzerine katarak gitti. Bu süreçten sonra adını daha sık duymamız mümkün. Barcelona, altyapısından çerez gibi futbolcu çıkaran ve A Takım'a seviyesine geldiğinde oynatmaktan çekinmeyen bir kulüp. Bunun semeresini önümüzdeki yıllarda da almaya devam edecektir

0 yorum:

Yorum Gönder

Yazı hakkında herhangi bir görüş belirtmek isterseniz aşağıdaki bölümü kullanabilirsiniz. Unutmayın ki, yazılan her şey yazar tarafından okunup dikkate alınacaktır.

İzleyiciler