Arşiv

İstatistik

2010 Dünya Basketbol Şampiyonası Öncesi: Kanada

Kolay grubun kolay takımı; Kanada. dgrubu şüphesiz turnuvanın en kolay grubu çıkacak takımlar neredeyse belli ve grubun seri başı İaspanyayı zorlayacak tek takım litvanya ama o da diğer takımlardan başını kurtaramayacak gibi görünüyor. Kanada ise ne litvanyayı ne de İspanayayı zorlayacak kapasitede Yeni Zelanda ve fransa ile 3 ve 4 sıra için savaşacaklar Yeni Zelanda bir basamak yukarıda gibi görünsede Kanadanın asıl rakibi konumunda şüphesiz 31 Ağustosta ki Fransa maçı onların konumu belirleyecek.

28 Ağustosta Lüban maçından galibiyet almak zorundalar eğer gruptan çıkmak istiyorlarsa. sonrasında gelen Fransa maçıda onalr için çok önemli ama kesinlikle 31 Ağustostaki Fransa maçı kadar değil. litvanyaya karşı alacakları galibiyet çok ekstra bir iş olacaktır ama işleri zor. Fransa maçında ise yenilmemeleri gerek. Çünkü direk rakipleri. Yeni Zelanda maçı onların sıralamada ki yerini belirleyecek. İspanya ile ölüm kalım maçına çıkabilirler ama o maça gelmeden en az iki galibiyeti ceplerine koymaları gerekecek. Eğer İspanya ile ölüm kalım maçı oynarsanız, ölürsünüz. Hele son maçta. Tabi bir diğer açıdan bakarsak ispanyanın turu garantileyip rahat oynayacağı savı da çıkabilir ama bir hazırlık maçında Yunanistandan 74 (yazıyla yetmişdört) sayı fark yiyen bir takımın galip geleceğini söylemek zor.

Kanada da öne çıkan bir oyuncu yok ama takım olarak atletikler diyebiliriz. Takımın bir iki tane lidelik yapacak oyuncuya ihtiyaç duyacakları kesin. Tabi buna ek olarak Steve Nash gibi bir adamın gelmemesi her ne kadar Kanada için bir şey fark ettirmeyecek olsa da biz seyirciler için çok şey fark ettirebilirdi.
Category: 0 yorum

0 yorum:

Yorum Gönder

Yazı hakkında herhangi bir görüş belirtmek isterseniz aşağıdaki bölümü kullanabilirsiniz. Unutmayın ki, yazılan her şey yazar tarafından okunup dikkate alınacaktır.

İzleyiciler