Arşiv

İstatistik

Max Manus

İşte sizlere bomba gibi bir 2. dünya savaşı filmi. 2008 yapım bu film alışık olmadık bir tarzda, savaş sahnelerini pek içermiyor ve türü dram. Eee nasıl bomba bu? demeyin bombalığı senaryosunda. %100 gerçek bir hikayeyi konu edinmekte.

Film, Alman işgallerine karşı duran bir avuç Norveçli gençleri anlatıyor. Kahramanımız Max Manus Finlandiya da önce Komünistlerle çarpışıp daha sonra Nazi yönetimindeki Norveç'e döner ve direnişe katılır. böylece filmimiz başlamış olur. Öncelikle basın yoluyla çalışırlar ancak tatmin olmayıp askeri kanata meylettikleri anda karmaşık bir olayın içerisinde bulurlar kendilerini.
İskoçya'da aldığı eğitim ile sabotajcı olarak ülkesine döner. Tamam tamam daha fazla anlatmayacağım.

Film savaşın acımasız yönleri kadar bilinmedik kahramanlarıda öğrenmemizi sağlıyor. Max Manus. Kahramanımızın biraz abartılmış olabileceğini düşünebilirsiniz. Lakin kendileri savaşın en şöhretlilerindendir biz bilmesekte. Max daha sonra ülkesinde bir kırtasiye şirketi açmıştır. Hala aktiftir de şirket.
Max Manus'u film sonrası araştırırken döneminde çekilmiş bir kaç fotoğraf gördüm, aynı sahneleri filmde de görmüştüm. Anlayacağınız tam bir tarih, biyografi ve dram filmi.

IMDB Puanı: 7,6/10
Category: 0 yorum

0 yorum:

Yorum Gönder

Yazı hakkında herhangi bir görüş belirtmek isterseniz aşağıdaki bölümü kullanabilirsiniz. Unutmayın ki, yazılan her şey yazar tarafından okunup dikkate alınacaktır.

İzleyiciler