Arşiv

İstatistik

Mascherano Camp Nou'da

Liverpool'dan sancılı bir şekilde ayrıldı fakat Barcelona'ya ''Etekleri zil çalar'' bir vaziyette geldi. Kulübü onu yalan söylemekle suçladı, Avrupa Ligi ön eleme maçlarında forma giymek istemedi, Roh Hodgson'a bir başkaldırma söz konusuydu işin özeti. Bu tür sıkıntılar karşısında tekrardan Liverpool formasını sırtına geçirmesi beklenmiyordu ve beklenen oldu diyebiliriz. Barcelona kendisini 22 milyon pound karşılığında kadrosuna kattı. Transferi geçtiğimiz sezon bitebilirdi fakat Xabi Alonso'nun takımdan ayrılması kendisine binecek yükü arttırdı. Barcelona, bir bakıma 26 milyon pound'a Manchester City'e yolladığı Yaya Toure'nin boşluğunu doldurdu. Onun da son durumu hakkında çok olumlu şeyler söylemek zor. Belli bir uyum süresi vardır elbette fakat, son Sunderland maçında bir şeylerin iyi gitmediği açıkca ortadaydı.

Barcelona'da Thierry Henry'den boşalan 14 numarayı sırtına geçirecek. Pep Guardio'nın Xavi, İniesta, Busquets üçlüsünden oluşan orta saha tandeminde kendine yer bulabilir mi Barcelona'nın ayağa pas futbolunun akışını bozar mı? Ofansif açıdan ne kadar yeterli? Disiplinsizlikleri takım içerisinde sorun yaratır mı? Fabregas'a alternatif olarak düşünlüyordu aslında fakat kalitesinden şüphe edilemez. Ortada henüz tazeliğini koruyan bir İbrahimovic örneği varken, inci eleyip sık dokunarak alınmıştır elbette. Barcelona'nın bu sezon yaptığı son transferdi. David Villa ve Adriano'nun ardından takıma katılan son oyuncu olması en azından bu transfer döneminde Barcelona sularında yaşanacak haberlerin son bulmasını sağlayacaktır.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yazı hakkında herhangi bir görüş belirtmek isterseniz aşağıdaki bölümü kullanabilirsiniz. Unutmayın ki, yazılan her şey yazar tarafından okunup dikkate alınacaktır.

İzleyiciler