Arşiv

İstatistik

EPL'de En İyi Transferler

1- Mario Balotelli (İnter'den Manchester City'e 24 milyon pound)

Transferi bazen çıkmaza girse de 24 milyon pounda tamamlandı. İnter'in sorunlu çocuğu konumundayken Manchester City'nin gol umudu olarak bakılmak üzerindeki sorumluluğu da arttırdı. Futbol hayatı bir yana, sivil hayatta da benzer olaylarla karşı karşıya geliyor. Bunun getirdiği fizik ve kondisyon sorunları sık sık yaşanabilir. Yaşı ve teşkil ettiği potansiyeli nedeniyle ligin en iyi transferi olarak görülüyor.

2- Javier Hernandez (Guadalajara'dan Manchester United'a 10 milyon pound)

Yaşına bakıldığında genç ve bir o kadar da kanıtlaması gereken şeyler olduğu açık. Community Shield'de Chelsea'ya karşı oynadığı oyun henüz takıma yeni katılmasın karşın gelecek için ümit vaad etti. Manchester United scoutları kendisini 2010 Güney Afrika Dünya Kupası öncesinde keşfetti ve 10 milyon pound gibi bir rakama imza attırdı. Belki oyuncuyu Dünya Kupası sonrası almak isteseler şu anki fiyatından 2-3 kat daha fazla miktar ödemek zorunda kalacaklardı. Rooney'in arkasında forma bulmaya çalışacaktır.

3- Stephen İreland (Manchester City'den Aston Villa'ya takas)

Aston Villa'ya James Milner'in Manchester City'e transferi sonrası takas yoluyla katıldı. Fakat 2 oyuncunun da yeteneklerini ortaya koyduğumuz zaman birbirine ayırmak kolay değil. Birkaç yıl önce İngiltere ve Manchester City adına çok yararlı işler yapabileceği konuşuluyorken, işin işine transfer çılgınlıkları ve sakatlıklar girince ilk onbir şansı giderek azalmış oldu. Kesinlikle olması gereken yere geldi. Onun için yeni bir başlangıç, Aston Villa için kazançlı bir transfer oldu.

4- Alexander Hleb (Barcelona'dan Birmingham City'e kiralık)

Eski Arsenalli Hleb bu sezonu Birmingham City'de geçirecek. 2008'de katıldığı Barcelona'da yeteneğini ortaya koyacamayınca Stuttgart'a kiralık olarak gönderildi. Birmingham için üst düzey bir transfer. Uyum sorununu atlatır ve kendisine uygun ortam yaratılırsa yeni bir yükşelişe imza atabilir.

5- Joe Cole (Chelsea'den Liverpool'a bonservisiyle)

Hiç kuşkusuz ki bonservis bedeli ödemeden böylesine yetenekli bir oyuncu transfer etmek bir başarıdır. Chelsea'de yaşadığı sakatlık boyunca 2 yıl kadar sahalardan uzak kaldı. Sezon başında Arsenal ile Liverpool arasında gidip gelirken son anda Liverpool'da karar kıldı. Unutulmamalıdır ki kendisi halâ 28 yaşında ve Liverpool'a verebileceği çok şey var. 

6- Moussa Dembele (Az Alkmar'dan Fulham'a 5 milyon pound)

Sezon başında yapılan onca ses getiren transfere oranla biraz daha sessiz sedasız gerçekleşti. Fakat ortaya koyacağı perforamansla ne kadar iyi bir kanat oyuncusu olacağını gösterecektir. İngiltere Ligi'ne alışması ve takım içerisinde kendisine yer bulması gerçek performansına ulaşmasında en önemli etkenler olarak göze çarpıyor. Henüz 23 yaşında olması da bir başka avantajı.

7- Sebastien Squillaci (Sevilla'dan Arsenal'e 3.3 milyon pound)

Sezon başında Gallas, Silvestre, Campbell gibi isimlerin ayrılmasından sonra defansa bir takviye şart gözüküyordu. Arsene Wegner'in genç oyuncu eğilimi bu transferde boy gösteremedi. 30 yaşında olması ve Avrupa'nın üst düzey liglerinden birinde futbol oynaması tecrübesine referans olacaktır. 3.3 milyon pound kendisi için gayet makul.

8- William Gallas (Arsenal'den Tottenham'a bonservisiyle)

Kendisinin sözleşmesi yaz ayında bittikten sonra Arsenal kendisini serbest bıraktı. EPL'nin en güvenilir savunmacıları arasında olmasına karşın Chelsea'den Arsenal'e geçiş yapması onu alacak takımların kafasında sorun yaratıyordu ve üstelik şimdi de bir başka Londra takımı Tottenham'a geçti. Harry Redknamp'ın defans kurgusundaki en güçlü halka olacaktır.

9- Ben Foster (Manchester United'dan Birmingham'a bonservisiyle)

Alex Ferguson'un Manchester United'ında 1. kaleci olması zordu. Nitekim Joe Hart'tan boşalan kaleci boşluğunu doldurmak arzusundaki Birmingham'a imza atmakta gecikmedi. Hart'ın kalecilik perforamansından oldukça mennun kalan kulüp yönetimi yeniden bir genç isme yönelmek istedi. İlk sezonu olmasına karşın kalecilik vasıflarını geliştirmek isteyecektir.

10- Stephen Hunt (Hull City'den Wolverhampton'a 3 milyon pound)

Wolverhampton adına son zamanların belki de en heyecan verici transferi. Hull City'deki performansıyla ligin en istikrarlı orta saha oyuncuları arasında kendine yer buldu. Mick McCarthy'nin Wolves'i için mükemmel bir seçim olarak görünüyor. Takımın bu tür oyunculara ihtiyacı var ve bu transferle beraber takım lige umut içerisinde başlayacak.

11- Craig Bellamy (Manchester City'den Cardiff City'e kiralık)

EPL'deki forvetler arasında tartışmasız saygın bir yer sahibi. Son olarak takımda yaşadığı kadro dışı kalma meselesi ve Mancini ile arasındaki sorunlar takımda daha fazla kalmasına müsade etmedi. Cardiff için kuşku yoktur ki çok iyi bir oyuncu ve onu almak için belirli bir süreçten geçtikleri de açık.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yazı hakkında herhangi bir görüş belirtmek isterseniz aşağıdaki bölümü kullanabilirsiniz. Unutmayın ki, yazılan her şey yazar tarafından okunup dikkate alınacaktır.

İzleyiciler