Arşiv

İstatistik

Armin Van Buuren - Mirage (2010)

10 eylül 2010 tarihinde raflarda yerini alacak olan Armin van Buuren albümü. Birkaç gün öncesinde klasikleşen torrent piyasasına çoktan düşmüş de haberim yok. Dün ben de indirdim ve bir şeyler karalamayı gerekli buldum. En nihayetinde adam 3 yıldır dünyayı sallıyor ve sallamakta, es geçmemek gerekli.

Albüm, Desiderium 207 isimli ve Susana düetli bir intro ile başlamakta. Albüm oldukça ilginç sound'lar barındırmakta. Bunu intro akabindeki ikinci parça olan ve albüme isim veren Mirage isimli parça destekler nitelikle. Parçanın ilerleyen dilimlerinde rock/metal karışımı bir sound giriyor ki oldukça sapıtmama yol açtı. Parçanın progressive havası bir anda gotik bir havaya bürününce açıkçası armin amcamıza oldukça küfürler ettim.

Not Giving Up On Love
gibi bir güzelliği var bu albümün, ama çok kısa tutulmuş, 3 dakika bile değil, extented versiyonunu isterdik açıkçası. Neyse, bu da kafi.

Full focus
'a gelelim. Parça breakdown'a gelene kadar sanki bir şeyler olacak diyorsunuz, ama breakdown ile birlikte başarısız bir sound ile karşılaşıyor ve hayal kırıklığına uğruyorsunuz (ayrıca albümün ilk tanıtılan parçası idi).

Armin ismine yakışmayan bu parçanın akabinde Winter Kills düetli Take A Moment adlı çok güzel bir parça ile gönlünüzü alıyor armin efendi. Allah'sız seni..

Sonrasında gelen Virtual Friend, Drowning, Down To Love, Coming Home gibi parçalarla güzellik sürüyor, değişik bir progressive trance havasıyla tadı damağınızda kalan parçalar görüyorsunuz. Orbion da aynı şekilde öyle ama Ferry Corsten ile yapılan ortak proje maalesef yakışmamış. Yani yeni bir Exhale olabileceğini mi düşündüler nedir, hiç beğenmedim.

Daha geniş çaplı bilgi vermek isterdim ama albümün biraz daha olmuş ya da olmamış olayını iyice sindirmek için, daha çok dinleme ile belli olacağı aşikar. Imagine albümünü bu şekilde ölçüp tarttık ve beğendik, bu albüm de öyle olabilir.

Nitekim genel olarak 5 üzerinden 3.5 verebileceğim bir albüm. Bonus tracklar ile birlikte Armada Music etiketiyle 10 eylül tarihinde raflarda yerini alacak.

Tracklist şöyle;

01. desiderium 207 (feat. susana)
02. mirage
03. this light between us (feat. christian burns)
04. not giving up on love (vs. sophie ellis bextor)
05. i don't own you
06. full focus
07. take a moment (feat. winter kills)
08. feels so good (feat. nadia ali)
09. virtual friend (feat. sophie)
10. drowning (feat. laura v)
11. down to love (feat. ana criado)
12. coming home
13. these silent hearts (feat. bt)
14. orbion
15. minack (vs. ferry corsten)
16. youtopia (feat. adam young)

sevgiler.
Category: 0 yorum

0 yorum:

Yorum Gönder

Yazı hakkında herhangi bir görüş belirtmek isterseniz aşağıdaki bölümü kullanabilirsiniz. Unutmayın ki, yazılan her şey yazar tarafından okunup dikkate alınacaktır.

İzleyiciler