Arşiv

İstatistik

Dünya Şampiyonası Yaklaşırken; Fildişi Sahilleri

Sıra afrika temsilcisi fildişinde. Çok iddialı olduklarını söylemek ek mümkün değil. Sürprize imza atmalarıda çok zor görünüyor. Çünkü sert bir gruba düştüklerini söyleyebiliriz. Ev sahibinin olduğu bir grupta hiç favori olmayan bir takımın kendinden daha üstün olanları altına alması zor çünkü her takım ev sahibine karşı galibiyeti cepte görmüyor bu yüzden kendilerinden daha zayıf ve ya denk takımlara karşı kaybetmek istemeyecekler ve C grubunda takımların farklı galibiyetler aldığına da şahit olacağız.

Fildişi turnuvaya Türkiye ile başlayacak. Zor bir maç. Arkasında sağlam bir taraftar desteği olan bir takımı ilk maçta karşılamak hiç kolay bir iş değil. Ertesi gün Çin ile oynayacaklar. 30 Ağustosta maçları yok. 31 Ağustosta Rusya ile oynayacaklar, Yunanistan maçları 1 Eylülde ve son maçları 2 Eylülde Porto Riko ile oynayacaklar. Turnuva da onlar için burada bitecek gibi. çünkü kendilerinden zayıf olmasından geçtim denk bir takım bile yok. Galibiyet almaları zor ama aldıkları galibiyet grubu daha bir eğlenceli yapacağı kesin.

Fildişinin kadrosunda çok önemli yıldızları yok ama dikkat çeken oyuncuları Amerikada NCAA de oynayan Charles Abouo daha önce sadece 2009 Afrika şampiyonasında boy gösterdi. Diğer tüm takımlarında olduğu gibi yine Fildişinde yurt dışında doğan oyuncu sayısı neredeyse yurt içinde doğanla aynı. Diasporanın tüm Fildişi sporunu beslediği aşikar.
Category: 0 yorum

0 yorum:

Yorum Gönder

Yazı hakkında herhangi bir görüş belirtmek isterseniz aşağıdaki bölümü kullanabilirsiniz. Unutmayın ki, yazılan her şey yazar tarafından okunup dikkate alınacaktır.

İzleyiciler