Arşiv

İstatistik

Dünya Şampiyonası Başlarken; Litvanya

İşte bir basketbol ülkesi. Her dönem turnuvalarda adını gördüğümüz ve zaman zaman sert zaman zaman zeki oyun lanı ile dikkat çeken akıllı oyuncularla ve yöneticilerde hep yukarıda olmayı başaran bir ülke. Genelde malup olduğumuz bir takımken son dönemlerde Ender Aslan'ın her Litvanya maçında gösterdiği performansla galibiyet yüzü görmeye başladık.


Son dönemde Litvanya bir geçiş döneminde diyebiliriz. Büyük yıldızları yok takımlarında. Buna rağmen gruptan çıkma şansları yükse çünkü tam dişlerine göre bir gruba düştüler 28 ağustosta Yeni Zelanda ile başlayıp ertesi gün Kanada ile oynayacaklar. Bir gün dinlendikten sonra grubun favorisi İspanya ile sonrasında Fransa ile oynayıp 2 Eylülde Lübnan ile grup maçlarını tamamlayacaklar. Gruptan çıkacaklardır. İkinci turda Türkiyenin karşısına çıkma ihtimalleri yüksek. Zaten turnuvanında onlar için orada biteceğini düşünüyorum. Her ne kadar Türkiyeden kötü takım olmasalarda, bizim takımlarımız gaz ile çalışır ve turnuva boyunca bu gazdan bol bol bulacağız salonlarda.

Takımda büyük yıldızlar yok. Real Madridde oynayan Darıus Lavrinovic ve Olimiyakosta oynayan Kleiza en büyük kozları olacak. Galatasaraylıların çok şey beklediği ama hiçbir şey olmayan sezondan tanıdığımız Jasaitis ve Javtokas diğer önemli oyuncuları. Genel itibariyle gruptan çıkacaklardır ama sonrası biraz zor, karşılarına c grubundan gelen takım onları geçecektir. Belki rakiplerine yara vereceklerdir ama Litvanya için çeyrek final yarı final biraz zor. Oralara gelmek için çok ekstra işler yamaları gerekecek.
Category: 0 yorum

0 yorum:

Yorum Gönder

Yazı hakkında herhangi bir görüş belirtmek isterseniz aşağıdaki bölümü kullanabilirsiniz. Unutmayın ki, yazılan her şey yazar tarafından okunup dikkate alınacaktır.

İzleyiciler