Arşiv

İstatistik

Blackburn 1 - 2 Arsenal

4-3-3 düzeninde Van Persie(10) ve Chamakh(29)'ın birbirine yakın oynadıklarını görüyoruz. Aynı zamanda Fabregas(4)'ın orta alandaki yüksek koşu ve bitirici ara paslarıyla Arsenal pozisyon derinliği yaratmakta zorlanmadı.

Maçtan önce çok kez konuşuldu, Arsenal'in nasıl Blackburn yarı sahasında pozisyon bulabileceği ve uzun toplarla çıkışlarda başarılı olup olmayacağağı. Fakat Arsenal rahat bir galibiyet aldı. Defansta fazla zorluk çekmedi ve yediği 1 gole rağmen attığı 2 golle maçtan galip ayrıldı.

Fabregas'ın dönüşünün Van Persie'nin oyunu nasıl etkileyeceği merak konusuydu. Önceki 2 maçta 4-2-3-1 dizilişiyle sahaya çıkan Arsenal'in Fabregas'la beraber oyun yapısında bir düzelme bekleniyordu. Gerçekten de Fabregas'ın dönüşü hem Van Persie'nin hem de Arsenal'in oyununa olumlu katkı yaptı. Persie, Blackburn defansının kendine çekmek ve Fabregas'a orta alanda boşluk yaratmak adına sık sık ikili mücadelelere girdi. 

Van Persie, 35. dakikadan sonra gerçek kimliğine büründü diyebiliriz. Oyunu Walcott'un üzerine kurmak amacıyla rakip bek ve merkez defans oyuncularını kendine çekti. Böylece Walcott'un pozisyon bulması kolaylaştırılmış oldu. Bu tür varyasyonlar 4-3-3 oynayan takımların oyununu kolaylaştırır ve Walcott gibi rakip kaleye çok hızlı hareketlenen bir oyuncu için golü kolaylaştırır.


Arsenal, önceki 2 maçta olduğu gibi bu karşılaşmada da savunmasınıda herhangi bir problem yaşamadı. Hatta, Arsenal'in şu dönem baz alındığında en kusursuz bölgesinin defans olduğunu söylemek yanlış olmaz. Blackburn, savunmada topu şişirerek oynama stretejisi içerisindeydi fakat Arsenal topun yere inmesiyle beraber sahibi olmaya başardı. Bu bakımdan orta sahadaki etkinliği bu şekilde referans edebiliriz. Almunia, kalede güven veren bir görüntü çizdi. Blackburn'un kısır ataklarında kaleyi başarıyla korudu. Koscienly ve Vermaalen hava toplarında çok etkiliydiler. Vermaalen'in pas yüzdeleri çok yüksek, bu da Arsenal'in oyunu geriden kurmasını sağlayan temel etkenlerden. Song orta saha ile defans arasındaki köprü görevini başarıyla yerine getirdi birkaç hücum varyasyonunu da başlatan isim oldu.


Arsenal, hava toplarında rakibine göre çok daha üstündü. Oranlara baktığımızda Arsenal %55, Blackburn %45 gibi gözükse de topu olumlu kullanma adına Arsenal'in daha efektif göründüğünün altını çizmek gerekir. Bu da Arsenal'in ileriki maçlar adına oyunda kalmasını sağlayacak etkenlerden biri olarak görünüyor.

4 yorum:

hasanred dedi ki...

Öncelikle güzel yazı, bundan sonra blogu sık sık takip edeceğim ;)
Son zamanlar haberleri pek takip etmediğim için Fabregas ın dönüşünden daha doğrusu verdiği aradan haberim yoktu.Acaba Barça transferinden dolayı mı?
Benim asıl sormak istediğim şey Arsenal topu defanstan çıkarırken hep Song u kullandı, Diaby nin de bir diğer başrol oyuncusu olduğunu söylemek gerek.Peki bu iki oyuncunun herhangi birinden mahrum olduğunda yine aynı performansı gösterebilecek mi?
Ayrıca Walcot la kıyaslarsak Arshavin biraz pasif kaldı gibi.Yeteri kadar ileri-geri koşu yapmıyor gibi geldi bana.

Surrealist Adam dedi ki...

Öncelikle teşekkürler. Sakatlık sorunlarından dolayı sezona geç başlamıştı, o yüzden belirli bir süre takımdan ayrı çalıştı. Zaten belirttiğim gibi song defansla hücum arasında köprü görevi gördü, gelecek haftalarda bundan sık sık bahsedeceğim de zaten. Aynı zamanda Diaby'i yazımda bahsetmemiş olsamda, orta saha tandemi için çift yönlü çok önemli bir sistem oyuncusu. Arshavin sol kanatta başladığı oyuna forvete dönük olarak devam etti. Kendisi gizli forvet görevini de başarıyla yerine getirebilecek bir oyuncudur. Arsenal'i bu sezon izlemek çok keyifli. Umarım diğer takımların da oyunu gün geçtikçe göze hoş gelmeye başlar.

The Backwards Gooner dedi ki...

Güzel blog, kendinizi bu herkes tarafından yazdım? ;)

Surrealist Adam dedi ki...

Thank you, I follow your blog ;)

Yorum Gönder

Yazı hakkında herhangi bir görüş belirtmek isterseniz aşağıdaki bölümü kullanabilirsiniz. Unutmayın ki, yazılan her şey yazar tarafından okunup dikkate alınacaktır.

İzleyiciler