Arşiv

İstatistik

2010 Dünya Basketbol Şampiyonası Öncesi: Arjantin

İşte yıldızlar topluluğu; Arjantin. A grubunun açıkara favorisi diyebiliriz Sırbistanla beraber. Tabi bu iki takımın maçının son maç olması ise basketbolseverlere neler vadediyor neler. Oyuncu kalitesi ile basketbol geleneğiyle turnuvaya renk katacak bir takım. Türkiyede de bir çok taraftarını olacağı kesin. Her dönem her takımı sempatik olmuştur Arjantinin basketboldan futbola kadar.

Almanya maçı ile başlayacaklar turnuvaya 2 eylülde ki Sırbistan maçına kadar 4 galibiyetle gidebilirler son maç onların 2. ya da lider olacağını belirleyecek. Bu önemli çünkü ilk ikiye girmek ABD ve ya Slovenya ile yarı finale kadar karşılaşmamak ve madalya yolunu açmak demek oluyor. Ev sahibinin kendi grubunda lider olmadığı da düşünülürse ki bu olması muhtemel bir sonuç elinde ki yıldızlarla ilk dörde girmesi hiç zor olmayacak çünkü B grubunun canavarlarıyla yarı finalden önce karşılaşmayacaklar. Türkiyede kendi grubunda 2. olursa zaten finale kadar karşılarına çıkmıyor. Sırbistanı da lider olmak için geçmek zorundalar

Carlos Delfino, belki takımın herşeyi değil ama Hidayetin eski takım arkadaşından ben büyük işler bekliyorum. Keskin şutör denilen deyime tam olarak uyuyor. Fabricio Oberto olsun, Luis Scola Olsun Arjantin'in dikkat çeken diğer oyuncuları. Aslında bu oyuncularla Kaan Kuralın saçmaladığı iç dış dengesini* sağlamış oluyorlar. Juan Pablo Cantero dikkat edilmesi gereken bir başka oyuncu ani patlamalarla Arjantin'in maçlarda aniden öne fırlamasına sebep olabilir.

.

*Tek bir yerden oynamamak hücumlarda set çokluğu ve oyun alternatifi olması ama iç dış dengesi çok saçma geliyor. Sanki matematikte oran orantıdan bahsediyor.
Category: 0 yorum

0 yorum:

Yorum Gönder

Yazı hakkında herhangi bir görüş belirtmek isterseniz aşağıdaki bölümü kullanabilirsiniz. Unutmayın ki, yazılan her şey yazar tarafından okunup dikkate alınacaktır.

İzleyiciler