Arşiv

İstatistik

Yeni Nesil Alman: Thomas Müller

Henüz 20'li yaşlarının başlarında ''Yıldız Futbolcu'' kategorisine girmiştir. Çok değil bir sezon önce amatör olarak futbol oynarken bir sezon içerisinde performansını bu denli arttırması takdir edilesi bir olay. Her zaman Alman futbolcusunun disiplinli olduğunu, istikrarlı olduğunu vurgularlar. Ancak şuana kadar günümüzde böyle bir futbolcu tipi yok. İşte bu çocuk tüm varsayımları yok edecek bir kapasiteye sahip.

2008 yılından itibaren düzenli şekilde Bayern Münih kadrosunda kendine yer buluyor. A Takım'da ilk maçına 15 Ağustos 2008'de Hamburg'a karşı çıktı. Şampiyonlar Ligi kariyerinde ilk maçına ise, 10 Mart 2009'da henüz 19 yaşındayken çıktı.
Bazılarına göre çok üst düzey bir futbolcu değil, ama topsuz alanda dünyanın sayılı futbolcularından biri. Kendisi hücüma dönük ortasaha pozisyonunda görev almasına rağmen, adeta ''Golü kokluyor'' deyiminin açık örneği. Topun ceza sahasında nasıl hareket edeceğini, rakip futbolcunun nasıl önlem alacağına adeta bir makina gibi seziyor.

Luis Van Gaal'in elinde yetişmiş bir başka yıldız futbolu olma yolunda ilerliyor. Xavi, Puyol, İniesta, Van Gaal döneminde A Takım'a çıkmıştır. Müller, Badstuber, Kroos, Breno gibi futbolcular için Van Gaal gibi bir futbol uzmanı çok büyük bir şans.

Kariyerinde ilk defa, tam anlamıyla kadronun anahtar üyesi olarak bu sezon oynamaya başlamıştır. Oynadığı 66 Maçta 25 gol, 21 asist yapmıştır. İstatistikler Ferguson'un dediği gibi her şeyi göstermez ancak, Müller'in ne kadar kaliteli bir futbolcu olacağını gösteriyor. Henüz ilk defa katıldığı Dünya Kupası'nda 5 gol ve 3 asisti var. Ronaldo'nun rekorunu egale edebilir mi? Belirsiz ancak, Klose'yi geçememesi için hiçbir neden yok.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yazı hakkında herhangi bir görüş belirtmek isterseniz aşağıdaki bölümü kullanabilirsiniz. Unutmayın ki, yazılan her şey yazar tarafından okunup dikkate alınacaktır.

İzleyiciler