Arşiv

İstatistik

All-Star Kadroları Belli Oldu


İlk 5'ler zaten belliydi, yedekler de belli oldu. Kadrolar:

Batı:
Kobe Bryant
Chris Paul
Yao Ming(Sakat)
Carmelo Anthony
Kevin Durant
Tim Duncan
Pau Gasol
Manu Ginobili
Blake Griffin
Dirk Nowitzki
Russell Westbrook
Deron Williams

Doğu:
Dwyane Wade
Derrick Rose
Dwight Howard
LeBron James
Amare Stoudemire
Ray Allen
Chris Bosh
Kevin Garnett
Al Horford
Joe Johnson
Rajon Rondo
Paul Pierce

Her All-Star'da mutlaka kadroya girmeyi hakedip seçilmeyen ve onun yerine bir şekilde kadroya girmiş birisi olur. Batı'da o isim Tim Duncan gibi gözüküyor. Spurs'ün lig lideri olduğunu düşünürsek birden fazla All-Star'ı hak ettiklerini söylebiliriz, ancak bu isim Duncan yerine Parker da olabilirdi, Duncan'ın isminin büyüklüğü sayesinde seçildiğini düşünüyorum. Batı kadrosuna girmeyi hakeden oyuncular ise Kevin Love, Steve Nash ve LeMarcus Aldridge. Kevin Love istatistik bazından muhteşem bir sezon geçiriyor(Maç başına 21.4 sayı 15.5 ribaund 2.5 asist) ancak takımı Timberwolves'un sadece 11 galibiyeti var ve açıkçası Love'ın bu konuda yapabileceği pek bir şey yok. Nash ise ilerleyen yaşına rağmen performansından hiçbir şey kaybetmedi ve Suns'ın şu anda %50 galibiyet yüzdesine bu kadar yakın olmasının tek sebebi. Aldridge'in durumu ise Love-Nash ikilisinden daha farklı. Sene başında Roy ve Oden'a bel bağlayan Portland'ı iki oyuncunun da sakatlanmasından sonra taşımaya çalışan Aldridge, bunu başarıyor diyebiliriz ve istatistikleri de oldukça iyi.(Maç başına 21.3 sayı 9 ribaund 1.2 blok) Yao Ming sakatlığından dolayı oynayamayacağı için David Stern onun yerine bir oyuncu seçecek, ve en büyük aday yukarıda saydığım üç oyuncu.

Doğu'ya bakarsak, Doğu birincisi ve NBA ikincisi Celtics'in 4 yıldızı da yedekten All-Star kadrosuna girmeyi başardı ve 2006 yılındaki Detroit Pistons'tan sonra bunu yapan ilk takım oldu. Doğu ikincisi Bulls'dan sadece Derrick Rose All-Star olabildi. Carlos Boozer seçilmeyi hak edecek bir performans sergiliyordu, seçilmeme sebebinin sezonun ilk yarısının büyük bir bölümünü kaçırması olduğunu düşünüyorum.

All-Star maçı 21 Şubat Pazartesi günü saat 03.00'da başlayacak.
Category: 0 yorum

0 yorum:

Yorum Gönder

Yazı hakkında herhangi bir görüş belirtmek isterseniz aşağıdaki bölümü kullanabilirsiniz. Unutmayın ki, yazılan her şey yazar tarafından okunup dikkate alınacaktır.

İzleyiciler