Arşiv

İstatistik

Kısa Yoldan Uzun Dönüş

Futbolda bazı dikiş tutturamayan ya da şansı süreklilik kazanmasına engel olan oyuncular vardır. 15-20 yıl gibi sürede 10 takım değiştirmek... Aynı zamanda zor bir iş olsa gerek.

Marcus Bent

Üst düzey takımlarda oynadıktan sonra 2. sınıfa düşmesi fazla zaman almadı. Ligin gerektirdiği üretkenlik anlayışına sahip bir oyuncu değildi, belki de halen değil. Kuşku yok ki kariyerindeki en dikkat çekici dönem 1999-2000 sezonuydu. Sheffield United forması 15 gole imza atmıştı.

14 Kulüp: Brentford, Crystal Palace, Port Vale, Sheffield United, Blackburn, Ipswich, Leicester, Everton, Charlton, Wigan, Birmingham, Middlesbrough, QPR, Wolves.

Steve Claridge

1996-1998 yılları arasında Leicester City adına yaptıkları yadsınamaz derece başarılıydı. 2009 yılında futbol kariyerine son verdiğinde, 24 yıla 1000 maç ve formasını giydiği onca kulübü sığdırmayı başarmıştı.

20 Kulüp: Fareham Town, Bournemouth, Weymouth, Crystal Palace, Aldershot, Cambridge United, Luton Town, Birmingham, Leicester, Portsmouth, Wolves, Millwall, Brighton, Brentford, Wycombe, Gillingham, Bradford, Walsall, Worthing, Harrow Borough.

Trevor Benjamin

Kariyerinin ilk beş yılına baktığımız zaman ileriki dönemlerde neler yapabileceği hakkında yeterince bilgi sahibi oluyorsunuz. 2000'de Leicester City'de geldiğinde işlerin yoluna girebileceği konuşuluyordu fakat istediği gibi olmadı. 5 yılda kaldıktan sonra Northampton'a imza attı. Daha sonra formasını giydiği ilk 4 kulüpte belki bir sıçrayış yapabilir umudu taşısada malesef kariyerinin istediği noktaya taşıyamadı.

22 Kulüp: Cambridge United, Leicester, Northampton, Coventry, Peterborough, Crystal Palace, Norwich, West Bromwich, Watford, Swindon Town, Walsall, Boston United, Hereford, Gainsborough Trinity, Woking, Kidsgrove Athletic, Northwich Victoria, Tamworth, Harrogate, Wellingborough, Hednesford Town and Bedlington Terriers

Andy Cole

1999'da Manchester United'ın Şampiyonlar Ligi zaferinin önemli bir üyesiydi. Old Trafford kariyerinin öncesinde Newcastle macerası var ki, onu Ferguson'a taşıyan yol da buradan geçiyor. Fakat Kırmızı Şeytanlar'dan ayrıldıktan sonra Blackburn, Fulham ve Manchester City ona fayda sağlamadı, eski performansını bir türlü tekrarlayamadı.

12 Kulüp: Arsenal, Fulham, Bristol City, Newcastle, Manchester United, Blackburn, Manchester City, Portsmouth, Birmingham, Sunderland, Burnley, Nottingham Forest.

Christian Vieri

Böylesine yetenekli bir oyuncunun neden bu kadar istikrarsız olduğunu da sormadan edemiyorsunuz. Gittiği kulüplerde uyum sorunu yaşaması imkansıza yakın duruyor çünkü ülkesi dışına sadece 3 kez çıkmış. 1999'da 6 yıl geçirdiği İnter'e 32 milyon sterline imza atarak dönemin transfer rekorunu kırmıştı. 

12 Kulüp: Torino, Pisa, Ravenna, Venezia, Atalanta, Juventus, Atletico Madrid, Lazio, Inter, AC Milan, Monaco and Fiorentina.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yazı hakkında herhangi bir görüş belirtmek isterseniz aşağıdaki bölümü kullanabilirsiniz. Unutmayın ki, yazılan her şey yazar tarafından okunup dikkate alınacaktır.

İzleyiciler