Arşiv

İstatistik

Kaledeki Umut

Ufuk Ceylan. Galatasaray'ın Manisaspor'dan çok büyük umutlarla transfer ettiği 24 yaşındaki İzmirli file bekçisi. Ufuk, Altay altyapısından yükselerek Altay'n profesyonel futbol takımının aralıklarla kalesini korumaya başladı. 2 yıl sürdü Altay macerası. Sonra 2006 yılında gerçek anlamda adını duyuracağı Manisaspor'a transfer oldu. Manisa'da 3 sezon oynadı. Başarılı performans gösterdi ve gelecek vaad eden en önemli kalecilerden biri olduğunu kanıtladı. Milli takıma kadar yükseldi. Sonra ise 2009 yazında Galatasaray'ın yolunu tuttu.

Galatasaray'ın yüzü hep yabancı kalecilerden yana gülüyordu. Simovic, Taffarel, Mondragon... Hepsi, taraftarın sevgilisi oldu. Kimisi Uefa Kupası finalinde topu çıkarabilmek için kafasını direğe çarpmayı göze alarak topa uçuyordu, kimisi çok zor kazandıkları mucizevi şampiyonlukta aynı bir taraftar gibi hüngür hüngür ağlıyordu. İşte böyle kalecilerden sonra, gerçek anlamda taraftarı mutlu edebilecek bir isim transfer oluyordu Galatasaray'a. Beklentiler çok büyüktü...

Aslına bakarsanız, çok da haksız değildi taraftar. Ufuk'un potansiyalini ve kalecilik becerilerinin ne kadar fazla olduğu biliniyordu. Genel kaleci görünümden farklıydı. Solaktı, tekniği diğer kalecilere nazaran çok daha iyiydi. Refleksleri kuvvetliydi. Taraftarın beklentisi son derece doğaldı. Ama Ufuk, hâlâ Galatasaray kalesini devralabilmiş değil. Taraftarın beklentisine yanıt verebilmiş değil. Eğer gerçekten kafasını futbola verirse rahatlıkla kaleyi Aykut Erçetin'den alabileceği kanısındayım. Ya da başka bir neden var biz bilmiyoruz. Ama ne yapıp, edip Ufuk o kaleye bir an önce geçmeli... Hem onun Galatasaray'a, hem de Galatasaray'ın ona ihtiyacı var.

Ne demişiz başlıkta; Kaledeki Umut...
Category: 0 yorum

0 yorum:

Yorum Gönder

Yazı hakkında herhangi bir görüş belirtmek isterseniz aşağıdaki bölümü kullanabilirsiniz. Unutmayın ki, yazılan her şey yazar tarafından okunup dikkate alınacaktır.

İzleyiciler