Arşiv

İstatistik

Kötü Futbol, İyi Sonuç: Young Boys:2 Fenerbahçe:2

İlk yarı için konuşmak gerekirse, Fenerbahçe'nin orta sahayı çok boş bıraktığını söylemekte fayda var. Bunun yanında Baroni'nin defansif açıdan yetersiz kalması, Young Boys'un Fenerbahçe orta alanını rahatça geçmesine neden oldu. Rakip takım özellikle kanatlardan çok iyi bindirmeler yaptı. David Degen ismi İsviçre Milli Takımı'nda oynayan ikizi Philip Degen'den dolayı yabancı gelmiyor. En az ikizi kadar yetenekli bir futbolcu.

Önder uzun zamandır sağ bekte ve resmi maçlarda oynamıyordu. Bugün İlhan sakatlanmasa kendisini sahada göremeyebilirdik. Kendisi için ilk yarı oldukça sıkıntılı geçti. Özellikle Dudar'ın sol kanattan yaptığı bindirmelere sadece faul yapabilmekle yetindi. Böyle olunca Young Boys en az 4-5 ciddi gol pozisyonuna girdi. Aykut Kocaman'ın saha dışından sürekli ''Sıkıştırın'' yani alanı daraltın talimatını vermesinin de nedeni buydu.

Fenerbahçe ilk yarıda ofansif organizasyonlarda sıkıntı çekti. Bunda Kazım'ın sürekli olarak çizgide kalması ve Önder ile uyuşmazlığının öinemli br etkisi var. Kaldı ki Emre'nin ofansif olarak çok da yeterli olmadığını söylemekte fayda var. Baroni'nin 4-2-3-1'in defansif orta sahasında görevini başarılıyla yerine getirdiğini söylemek Emre'ye haksızlık olur. En az Önder kadar formsuz durumda ve ofansa katkısı çok az.

Volkan'dan ya da Fenerbahçe defansından şişirilen topların neredeyse tümü Young Boys'a gitti. Young Boys'un oyununu Fenerbahçe'ye kabul ettirmesinde önemli rol alan olaylardan biridir bu.

Fenerbahçe'de oyun kurgusu oturmuş değil. 4-2-3-1'in sağ kanatında oynayacak Dia, ve yeni transfer (forvet) henüz takıma monte edilmiş değil. Sezon öncesi olmasından dolayı tiye alabileceğimiz, oyuncular arası anlaşmazlıklar sık sık yaşanıyor. Zamanla atlatıcak bir sorun, büyütmeye gerek yok. Bir de sağ kanattan oluşturulmaya çalışılan atak organizasyonlarında Kazım uile Önder çok yumsuz. Sol kanat için bunları söylemek doğru olmaz. Stoch ve Santos birbirlerini çok iyi tamamlıyorlar. Santos'un kilo sorunu halâ devam ediyor. Aksi takdirde böylesine ağır ve birinci hamlesi zayıf bir oyuncu değildir.

Bugün için Fenerbahçe'de en beğendiğim ve kanımca herkesin ortak beğenisi ''Miroslav Stoch''. Tekniğini zekasıyla birleştirince ortaya izleyeme doyamayacağınız bir görüntü çıkıyor. Fenerbahçe'nin son 10 yılda yaptığı en iyi transfer. Tabi ki biraz erken ama Türkiye'ye gelmiş en kaliteli yabancı futbolculardan biri. Umarım bu performansını devam ettirir.

''Fenerbahçe turu geçti'' demek Young Boys'un oyununa bakarak söylemek yanlış. Her an her şeyi yapabilecek bir takım görüntüsü çiziyorlar. Kadıköy'de ev sahibi olmanın avantajını iyi kullanan bir takım Fenerbahçe. Bu doğrultuda Ajax-Zenit ikilisinden birinin elenmesini bekleyecektir. Böylece diğer turda seribaşı olma şansını yakalamış olacak. Bu arada Ajax'ın ilk maçta PAOK ile 1-1 kaldığını hatırlatmakta fayda var. Bu da Fenerbahçe için olumlu bir gelişme.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yazı hakkında herhangi bir görüş belirtmek isterseniz aşağıdaki bölümü kullanabilirsiniz. Unutmayın ki, yazılan her şey yazar tarafından okunup dikkate alınacaktır.

İzleyiciler