Arşiv

İstatistik

Bir Geldi... Bir Gitti...

Galatasaray derinden ve akla uygun transferler yapmaya devam ediyor. 2012'de yapılacak mali kriter analizine göre bazı kulüplerin Avrupa kupalarına katılma hakkı elinden alınacak. Bunun bilincinde olan Galatasaray yönetimi son iki sezondur, genç ve bonservisi elinde bulunan isimlere yöneliyor. Bu sezon kadroya katılan, Musa Çağıran, Mehmet Batdal, Serdar Özkan bu doğrultuda yapılan transferler.

Galatasaray Uefa Kupası'nı kazanan kadrodan istediği mali karşılığı alamadı. Bunun getirdiği sıkıntılar hepimizin gözü önünde. Bir kulüp için oyuncu satışları çok önemlidir. Avrupa'nın dev kulüpleri bile, oyuncularına belirli koşullarda teklif geldiğinde satabiliyor. Manchester United'ın Ronaldo'yu satmasını buna örnek verebiliriz. Tabi bundan sonra kadroya iyi takviyeler de gerekli. Ronaldo'nun boşluğunu Wigan'dan 18 milyon euro'ya alınan Antonio Valencia ile dolduran Manchester başarıyı yakalayamadı. Şu günlerde Barca'nın Fabregas'ı almak için neler yapmadığını bilmeyeniniz yoktur. Arsenal onun boşluğunu dolduracak bir futbolcu bulamadığından satmak istemiyor. Aslında baktığımızda o bölgede Alou Diaby, Denilson gibi genç ve kaliteli isimlerin olduğunu görebilirsiniz ancak şu halleriyle Fabregas'ın çok çok gerisindeler.

Bazılarınız bana ''Ulen Pino'dan girdi Fabregas'tan çıktı ne biçim yazı bu'' diye çıkışabilirler. Varmak istediğim nokta şuydu: Keita'nın satışı sonrası Galatasaray sağ açık pozisyonunda kimi transfer edecek? Transfer ettiği isim Keita'nın ivmesini yakalayabilecek mi? Asıl varmak istediğim nokta bu.Pino yaşı itibariyle gelecek vaad eden bir isim. Eden Hazard gibi uçuk bir yeteneğe, Ronaldinho gibi bir kariyere sahip olmasa da(!) Galatasaray taraftarına hırsıyla, mücadelesiyle Keita'nın boşluğunu doldurabileceğini gösterecektir. 1987 Kolombiya doğumlu kendisi. 176 cm ve 72 kilogram. İlk resmi maçına İndependiente Medellin ile 16 yaşında çıktı. Kolombiya'da 3 yıl geçiren Pino 40 maç oynayıp 4 gol kaydetti.
2006 yılında Paraguay’da düzenlenen Güney Amerika 20 Yaş Altı Şampiyonası’nda Kolombiya U-20 Milli takımındaki performansıyla Chelsea, Boca Juniors, Sao Paulo, Udinese, Porto gibi kulüplerini peşine taktı. Kolombiya U-20 takımıyla 23 maça çıkıp 13 gol kaydetti. 2007’de düzenlenen Copa America’da Kolombiya kadrosunda yer bulamamayan Pino hayal kırıklığı yaşadı. Ocak 2007'de, henüz 19'da Monaco ile sözleşme imzaladı.
Monaco'da ilk sezonunda takımda uyum süreci geçirmiş ve yalnıza 8 maça çıkmıştı. 2007-2008 sezonunun ilk yarısında 18 maçta forma giydi ve devre arasında Belçika'nın Charleroi takımına kiralandı. Belçika ekibinde sakatlıklarla boğuştu ve yalnızca 4 maça çıkabildi. 2008-2009 sezonunda Monaco'ya geri dönen Pino, sezon boyunca istikrarlı bir grafik çizdi ve eski günlerine döndüğünün sinyalini verdi. O sezon 25 maçta forma giydi ve 6 gole imza attı. Ligue 1′deki ilk golünü, 18. haftada Valenciennes ağlarına göndermiştir. 2009-2010 sezonunda genelde yedek kalmış, oynadığı maçlarda ise tekniğini göstermiştir. O sezon da 14 maçta 1 asist yapmıştır.

Özellikle Keita'nın gittiğinden yakınan taraftarlar için yapılmış bir transfer diyebiliriz. Bazen takım oyunundan uzaklaşsa da, birebirde çok etkili bir oyuncu. Hızıyla, az da olsa bitiriciliğiyle Türkcell Süper Lig'de büyük iş yapacaktır. Bonservisi hakkında net bir bilgi olmasa da 2-3 milyon Euro arasında olacağı öngörülmektedir. Eğer futbolunu geliştirmek için Türkiye'ye geldiyse Rijkaard'ın elinde çok iyi işler başarabilir.
Category: 0 yorum

0 yorum:

Yorum Gönder

Yazı hakkında herhangi bir görüş belirtmek isterseniz aşağıdaki bölümü kullanabilirsiniz. Unutmayın ki, yazılan her şey yazar tarafından okunup dikkate alınacaktır.

İzleyiciler